0

Hvide asparges og agurk i cremet hvidvinssauce med dild og sprøde brødkrummer (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær skorpen af brødskiverne og kom resten i foodprocessoren. Kør dem til helt fine brødkrummer. Varm olien op på panden og rist krummerne deri under omrøring til de er gyldne og sprøde - køl dem af på køkkenrulle!

Skræl agurken, flæk den på lang og skrab den bløde kerne ud. Skær kødet i lange bjælker tilsvarende aspargeserne, vend dem med 1 spsk. salt og lad dem trække 15 min. Skræl aspargeserne med en tyndskræller fra lige under hovedet og ned til roden. Bræk de træede ender af - de kasseres - skyl toppene godt. Kog dem netop møre i velsaltet vand tilsat citronsaften, 5-10 min. afhængigt af tykkelse. Tag aspargeserne op og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

Hak løget helt fint, kom det i en kasserolle med vinen og lad det koge ned til en tredjedel. Kom fløden ved og lad det simre videre til det er kogt ned til det halve. Pisk smørret i saucen en teskefuld ad gangen og smag til med salt og peber, vend asparges, agurk og finthakket i saucen og varm dem kun lige igennem - saucen må ikke koge! Anret på et flot fladt fad og drys med de sprøde krummer og lidt ekstra dild. Server straks til fisk, kylling, lam eller kalvesteg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?