Skær skorpen af brødskiverne og kom resten i foodprocessoren. Kør dem til helt fine brødkrummer. Varm olien op på panden og rist krummerne deri under omrøring til de er gyldne og sprøde - køl dem af på køkkenrulle!
Skræl agurken, flæk den på lang og skrab den bløde kerne ud. Skær kødet i lange bjælker tilsvarende aspargeserne, vend dem med 1 spsk. salt og lad dem trække 15 min. Skræl aspargeserne med en tyndskræller fra lige under hovedet og ned til roden. Bræk de træede ender af - de kasseres - skyl toppene godt. Kog dem netop møre i velsaltet vand tilsat citronsaften, 5-10 min. afhængigt af tykkelse. Tag aspargeserne op og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
Hak løget helt fint, kom det i en kasserolle med vinen og lad det koge ned til en tredjedel. Kom fløden ved og lad det simre videre til det er kogt ned til det halve. Pisk smørret i saucen en teskefuld ad gangen og smag til med salt og peber, vend asparges, agurk og finthakket i saucen og varm dem kun lige igennem - saucen må ikke koge! Anret på et flot fladt fad og drys med de sprøde krummer og lidt ekstra dild. Server straks til fisk, kylling, lam eller kalvesteg.
Kundekommentarer ()