0
Hvide bønner med krydret svinkekød, cremet fennikel og oliven

Hvide bønner med krydret svinkekød, cremet fennikel og oliven

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvide bønnerhakket grisekød 6-9%harissakrydderihvidløg
1 min.
Steg kødet

Find en stor gryde frem og sæt den over ved høj varme. Tilsæt et generøst skud olivenolie og kom kødet op i. Tryk kødet ud i mundrette, rustikke stykker med en træske mens det steger.

Dræn bønnerne og hak hvidløget fint.

Når kødet er brunet godt, tilsætter du krydderblanding, hvidløg og drænede bønner. Krydr med salt og et godt skud groftkværnet sort peber. Steg videre under omrøring og tilsæt så ca. 1/2 dl. vand pr. kuvert og lad det hele simre ved lav varme 5-10 min under låg.

Fennikelyoghurt 3,5 %Grønne Nocellara oliven, uden stenagurk
15 min.
Lav den cremede salat

Snit fennikel og agurk i papirstynde strimler - gerne på et mandolinjern og ellers med en skarp kniv.

Hak oliven groft med en kniv.

Vend agurk, fennikel, yoghurt og oliven sammen i en skål.

30 min.
Anretning

Smag bønner og kød til med lidt lys eddike og evt. mere salt.

Anret bønner og kød i en dyb tallerken med den cremede salat ovenpå.

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?