Rengør alle grønsagerne og skær løget i tern. Hvidkålen snittes meget fint og æblet skæres i tynde både. Svits løgene på en tør pande, eller i en gryde. Tilsæt derefter hvidkålen og svits det hele godt igennem. Tilsæt lidt eddike og bouillon og lad det simre i ca. 10 min.
Læg løg- og hvidkålsblandingen i et fad, sammen med fisken og æblestykkerne. Krydr med salt, peber og karry.
Fadet stilles i ovnen i ca. 30 min. ved 200 grader.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften