0

Hvidkålssalat med appelsin, dadler og valnødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Trim kålhovedet, fjern stokken og snit bladene i helt fine strimler. Skær skallen af appelsinerne og snit fileterne fri ved at skære ind langs lamellerne. Pres saften fra ”skroget” ned i en skål. Fjern stenene fra dadlerne og skær kødet i skiver. Rist valnødderne let på en tør pande og hak dem groft. Kom olie, citronsaft, honning, salt og peber i skålen med appelsinsaft, pisk det rigtig godt sammen og smag til. Vend kål og dressing godt sammen og smag til igen. Anret kålen på et flot fad og fordel appelsinfileter (se video ovenover), dadler og nødder ovenpå. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.