Rodfrugter: Skræl rodfrugterne (fx gulerødder, rødbeder og pastinakker), skrub kartoflerne og skær dem alle i ensartede tern - hvis du vælger rødbeder, skal de holdes for sig selv hele tiden, så farven ikke smitter af på de øvrige ingredienser. Vend med olie, salt og peber og bred det hele ud på en bageplade. Sæt dem i en 200 grader varm ovn i 25 min. eller til de er møre og gyldne (rodfrugterne sættes i ovnen, når du tager stanniolen af fadet med kylling).
Kylling: Skær citronen i tern (brug hele citronen - skallen skal ikke fjernes), del hvidløget i hele upillede fed - gem 1-2 fed til tzatziki - og pluk timianen groft. Vend det hele sammen med kylling, olie, salt og peber og læg det i ét lag i et ildfast fad. Kom 1 dl vand ved, dæk til med stanniol og sæt fadet i ovnen i 20 min. Fjern stanniolen og bag yderligere 25-30 min. til kyllingen er mør og gylden.
Tzatziki: Pres 1-2 fed hvidløg og rør det sammen med yoghurten. Riv agurken groft over et rent viskestykke. Pres al overskydende væde af og rør resten i yoghurtcremen. Smag til med salt og peber og opbevar den køligt indtil servering.
Giv gerne en sprød grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften