0
Hvidløgsmarineret gris med chiligrønt og brune ris

Hvidløgsmarineret gris med chiligrønt og brune ris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 20 min., hæld overskydende vand fra, og lad dem trække i 10 min.

hvidløgcitronrød chilinam pla (fiskesauce)
3 min.
Rør marinaden

Riv hvidløget, og hak halvdelen af chilien (pas på med mængden - den er stærk). Kom begge dele ned i en lille skål, og tilsæt citronsaft og fiskesauce.

Kom kødet i en anden skål, og vend halvdelen af marinaden med kødet.

glaskålgulerødder
10 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerødder og glaskål i stave og resten af chilien i tynde ringe.

Kom det hele i en stor skål, krydr med salt, og vend godt rundt.

Sød chilisauce
20 min.
Rør saucen

Hæld den søde chilisauce i resten af marinaden, og tilsæt 1/2 spsk. olie pr. pers. Smag til med salt og peber.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. 

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 1 min., til det har fået lidt farve, og er gennemstegt.

Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle, anret kødet og de hakkede grøntsager henover, og top med saucen. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
23,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,3 g
Kulhydrat:
60,1 g
heraf sukkerarter:
13,8 g
Kostfibre:
9,4 g