0

Hvidløgsmarineret gris med chiligrønt og brune ris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

hvidløgcitronrød chilinam pla (fiskesauce)
3 min.
Rør marinaden

Riv hvidløget og hak halvdelen af chilien i (pas på med mængden - den er stærk) ned i en lille skål . Tilsæt citronsaften og fiskesaucen.

Kom kødet i en skål og vend halvdelen af marinaden i kødet.

glaskålgulerod
10 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden og glaskålen i stave. Hak resten af chilien i tynde ringe og kom det hele i en stor skål. Krydr med salt og vend godt rundt.

Sød chilisauce
20 min.
Rør saucen

Hæld den søde chilisauce i resten af marinaden og tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person. Smag til med salt og peber.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. 

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min., indtil det har fået lidt farve og er gennemstegt.

Smages til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle og anret kødet og de hakkede grøntsager henover. Top med saucen. 

Kommentarer og forslag til opskriften