
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 20 min., hæld overskydende vand fra, og lad dem trække i 10 min.
Riv hvidløget, og hak halvdelen af chilien (pas på med mængden - den er stærk). Kom begge dele ned i en lille skål, og tilsæt citronsaft og fiskesauce.
Kom kødet i en anden skål, og vend halvdelen af marinaden med kødet.
Hak gulerødder og glaskål i stave og resten af chilien i tynde ringe.
Kom det hele i en stor skål, krydr med salt, og vend godt rundt.
Hæld den søde chilisauce i resten af marinaden, og tilsæt 1/2 spsk. olie pr. pers. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 1 min., til det har fået lidt farve, og er gennemstegt.
Smag til med salt og peber.
Fordel risene i skåle, anret kødet og de hakkede grøntsager henover, og top med saucen.
Kommentarer og forslag til opskriften