Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl bulgur i en sigte, og kog den i rigeligt, let saltet vand i 3-4 min.
Lad den dryppe godt af efter kogning, og kom den derefter i en stor skål, så den kan bredes lidt ud, og køle let af.
Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de er gyldne, og knus dem let i en morter med lidt salt.
Skræl og snit gulerødder, så fint du kan, gerne i julienne på et mandolinjern.
Rør creme fraiche med citronsaft og -skal efter smag samt finthakket hvidløg (brug det halve her), og vend den rørte creme fraiche med kogt bulgur, gulerødder, rucola (brug det halve her) og halvdelen af de ristede solsikkekerner.
Smag til med salt og peber samt en smule sukker.
Krydr koteletterne på begge sider med lidt salt og peber, og vend dem i mel. Steg dem i lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande). Lad dem få en god karamellisering, før du vender dem, og steger dem på den anden side.
Idet du vender, tilsætter du tynde skiver hvidløg (brug det sidste her) til panden sammen med en lille klat frisk smør. Lad smørret bruse op, mens du steger koteletterne færdige. Det tager 2-3 min. på hver side.
Som vist på billedet drysset med de sidste ristede solsikkekerner.
Servér det sidste rucola, der er vendt i lidt god eddike (fx balsamico) og olivenolie dertil.
Kundekommentarer ()