Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil hvidløg, pres det i en hvidløgspresser, og kom det i en skål sammen med lidt citronsaft og fintreven skal (du skal bruge halvdelen af hvidløg og citron her og halvdelen til dressingen senere).
Kom kyllingen ned i skålen med hvidløg og citron sammen med masser af sort peber, salt og en smule sukker, og lad det marinere i 10-15 min.
Skyl bulgur i en sigte, og kog den i rigeligt letsaltet vand, til den er mør.
Lad den dryppe godt af efter kogning, og kom den derefter i en stor skål, så den kan bredes lidt ud, og køle let af.
Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de er gyldne, og knus dem let i en morter med lidt salt.
Skræl og snit gulerødder, så fint du kan, gerne i julienne på et mandolinjern.
Rør creme fraiche med citronsaft og -skal efter smag samt finthakket hvidløg (brug det sidste her), og vend den rørte creme fraiche med kogt bulgur, gulerødder, rucola og de ristede solsikkekerner.
Smag til med salt og peber samt en smule sukker.
Klem det meste af marinaden fra kyllingen (gem den til senere), og steg kyllingen på en varm pande i neutral olie, til den er gylden på begge sider og lige netop gennemstegt. Krydr med salt og peber.
Kom marinaden på panden sammen med en generøs klump smør, lige før kyllingen er færdig, og dryp smør over kyllingen med en ske i ca. 1 min.
Vend saften/smørret fra kyllingen i bulgursalaten og servér som vist på billedet.
Kommentarer og forslag til opskriften