0

Hvidløgssuppe med druer og brødcroutoner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hak løget fint og skær hvidløgsfeddene i kvarte. Smelt 2 spsk. smør i en gryde og sauter løgene til de er klare. Kom hvidløg ved og sauter yderligere 2 min. – de må ikke tage farve. Rør melet i og tilsæt fond og fløde. Læg låg på og lad suppen simre 20 min. ved middelsvag varme. Skær 2 skiver brød i små tern og rist dem gyldne på en pande i smeltet smør. Krydr med salt og peber og lad croutonerne køle af på fedtsugende papir. Læg 4 skiver brød i blød i koldt vand 5 min. og pres igen væden fra. Blend suppen med brødet og smag den til med salt og peber.

Server suppen i skåle med drys af sprøde croutoner og halverede druer.

Kommentarer og forslag til opskriften