0

Hvidvinsdampet knurhane med glaserede rodfrugter og anchoïade

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Anchoïade (ansjospasta): Mos ansjosfileterne med en gaffel og tilsæt presset hvidløg. Rør sennep, eddike og olie godt ind i til massen er ensartet. Kom fintstrimlet basilikum, timianblade og fløde ved og pisk det til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Rodfrugter: Skræl rodfrugterne og skær dem i ensartede grove tern. Pil løgene og snit dem i brede både. Kom rodfrugter og løg i en gryde med ¾ dl vand, læg låg på og kog op. Lad dem dampe ca. 7-8 min. til grøntsagerne er omtrent halvt møre. Tag låget af, kom smørret ved og lad væsken koge væk så smørret ”glaserer” frugterne. Smag til med salt og peber.

Fisk: Klip evt. finner af fisken og dup den tør indvendig og udvendig. Krydr med salt og peber og læg fisken i et ildfast fad. Hæld hvidvinen ved, dæk fadet til med folie og damp fisken i ovnen ved 175°C i 20-30 min. alt efter størrelse.

Server fx med små kogte kartofler, grøn salat og groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.