Anchoïade (ansjospasta): Mos ansjosfileterne med en gaffel og tilsæt presset hvidløg. Rør sennep, eddike og olie godt ind i til massen er ensartet. Kom fintstrimlet basilikum, timianblade og fløde ved og pisk det til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Rodfrugter: Skræl rodfrugterne og skær dem i ensartede grove tern. Pil løgene og snit dem i brede både. Kom rodfrugter og løg i en gryde med ¾ dl vand, læg låg på og kog op. Lad dem dampe ca. 7-8 min. til grøntsagerne er omtrent halvt møre. Tag låget af, kom smørret ved og lad væsken koge væk så smørret ”glaserer” frugterne. Smag til med salt og peber.
Fisk: Klip evt. finner af fisken og dup den tør indvendig og udvendig. Krydr med salt og peber og læg fisken i et ildfast fad. Hæld hvidvinen ved, dæk fadet til med folie og damp fisken i ovnen ved 175°C i 20-30 min. alt efter størrelse.
Server fx med små kogte kartofler, grøn salat og groft brød til.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften