0
Hvidvinsdampet lyssej på bund af squash og basilikum

Hvidvinsdampet lyssej på bund af squash og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Lyssej: Tip: Krydr filetterne med salt og lidt peber (eller andre krydderurter efter behag) og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken.

I en stor (sauté) pande, lægges en tallerken, med bunden opad. Skær filetten i portionsstykker og placer dem oven på tallerkenen. Hæld hvidvin i bunden, læg låg på panden og damp portionsstykkerne i ca. 5 min. indtil kødet er mælkehvidt.

Sauce: Tag fisken op af panden og lad den hvile indpakket. Lige inden servering fjernes skindet og der krydres med lidt salt. Tilsæt fiskefond og fløde og lad det reducere til det halve. Smag til med salt og peber.

Bund: Skær squash og et lille løg i fine tern. Fjern kernerne fra tomaterne og skær kødet i strimler. Det hele svitses i lidt olie i ca. 2 min. Tilsæt til sidst friske basilikumblade og smag til med salt og peber.

Serveres med små råstegte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften