0
Hvidvinsdampet rødspætte i dildsauce

Hvidvinsdampet rødspætte i dildsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Røtspættefilet:

Hakket løg og halverede champignoner eller andre svampe svitses i en gryde med lidt smør i ca. 1 minut. Tilsæt hvidvin og fiskefond og lad det koge op. I gryden lægges rullede el. foldede filetter, der er krydret med salt og peber. Lad rullerne koge i 2 min., tag gryden af blusset og lad fisken trække i 5 min.

Dildsauce:

Væden sigtes fra og koges ind sammen med lidt fløde til saucen får en passende tykkelse. (erstat evt. fløde med mælk) I saucen kommes finthakket dild og tomatstrimler (kun tomatkødet uden kerner) og saucen smages til med salt og peber. Saucen kan evt. jævnes med lidt maizena.

Svampene bruges som tilbehør og anrettes som bund til fisken.

Server retten med små kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften