Hvidvinsdampet rødspætte: Krydr fileterne med lidt salt. Rul fileterne sammen og placer dem i et ildfast fad. Tilsæt hvidvin og hønsefond. Fordel ½ tsk. citronskal over fileterne. Overdæk fadet med stanniol og bag det i en varm ovn ved 200 g i ca. 10-12 min. Hæld væden fra fisken op i en gryde. Overdæk fisken og hold den varm. Tilsæt fløde og lad saucen koge ind til 2/3 del. Smag til med salt, peber og jævn evt. med lidt maizena. Tilsæt evt. lidt fintsnittede forårsløg/purløg. Hæld evt. saucen over fisken og server retten i fadet.
Fyldte tomater: 4 tomater udhules (skær toppen af tomaterne og tag kernehuset ud med en ske). Tomaterne pensles med olivenolie, krydre med lidt salt og bages ved 190 g. i ca. 5 min.
Fyld til tomaterne (forbered dette inden fisken sættes i ovnen): Skær peberfrugten, løg og kødet fra 2 tomater i små tern (kernehuset i tomaterne fjernes). Det hele sauteres på en pande i lidt olie i 2-4 min. Spinaten tilsættes til sidst og sautén krydres med salt og peber. De færdigbagte tomater tages ud og fyldet fordeles i tomaterne. Er der for meget fyld serveres det blot ved siden af.
Server retten med ris el. pasta.
Kommentarer og forslag til opskriften