0
Hvidvinsdampet rødspætte med fyldt tomat

Hvidvinsdampet rødspætte med fyldt tomat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hvidvinsdampet rødspætte: Krydr fileterne med lidt salt. Rul fileterne sammen og placer dem i et ildfast fad. Tilsæt hvidvin og hønsefond. Fordel ½ tsk. citronskal over fileterne. Overdæk fadet med stanniol og bag det i en varm ovn ved 200 g i ca. 10-12 min. Hæld væden fra fisken op i en gryde. Overdæk fisken og hold den varm. Tilsæt fløde og lad saucen koge ind til 2/3 del. Smag til med salt, peber og jævn evt. med lidt maizena. Tilsæt evt. lidt fintsnittede forårsløg/purløg. Hæld evt. saucen over fisken og server retten i fadet.

Fyldte tomater: 4 tomater udhules (skær toppen af tomaterne og tag kernehuset ud med en ske). Tomaterne pensles med olivenolie, krydre med lidt salt og bages ved 190 g. i ca. 5 min.

Fyld til tomaterne (forbered dette inden fisken sættes i ovnen): Skær peberfrugten, løg og kødet fra 2 tomater i små tern (kernehuset i tomaterne fjernes). Det hele sauteres på en pande i lidt olie i 2-4 min. Spinaten tilsættes til sidst og sautén krydres med salt og peber. De færdigbagte tomater tages ud og fyldet fordeles i tomaterne. Er der for meget fyld serveres det blot ved siden af.

Server retten med ris el. pasta.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.