0

Indbagt grøntsagsfarsbrød og salat med asparges og ristet feta

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Farsbrød: Hak 2 løg og hvidløgene fint og snit peberfrugterne i små tern. Del champignonerne i kvarte og hak olivenerne. Varm lidt olie op på en pande og sauter grøntsager og oliven gyldne og bløde deri. Krydr med salt og peber og lad blandingen køle lidt af. Rør grøntsager, kød, 2 æg, mel og 1 dl mælk med salt og peber til en lind fars. Rul butterdejen ud og form farsen til et "brød" sådan cirka midtpå. Luk dejen tæt sammen om farsbrødet og flyt det til en bageplade med samlingerne nedad. Snit gerne et pænt mønster i brødet og pensl hele overfladen med et sammenpisket æg. Bag farsbrødet ved 175 grader i 45-50 min. til det er gyldent og gennembagt - dæk evt. brødet til med stanniol undervejs, hvis det bliver for mørkt.

Salat: Start med at lave en persilleolie: Blend ½ dl olie og persillen sammen med lidt salt og peber til en helt glat masse. Skær fetaen i skiver og lad den trække i 1 dl mælk i ca. 15 min. Bræk den træede ende af aspargeserne og steg dem gyldne og lige knapt møre i olie på panden. Pluk salaten, halver cherrytomaterne og snit 1 løg i tynde skiver. Tag aspargeserne af og skru op for varmen. Steg fetaen hårdt i lidt olie (ca. ½ min. på hver side). Anret aspargeserne på salaten, læg straks osten ovenpå og fordel tomater og løg øverst. Dryp med citronsaft og persilleolie og server straks.

Server med tzatziki, ovnbagte krydderkartofler og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.