0
Indbagt mørksej i rispapir med sellerisauté

Indbagt mørksej i rispapir med sellerisauté

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Indbagt mørksej i rispapir: Fisken skæres i tommeltykke strimler og krydres med salt og peber. På et stykke rispapir (eller filodej) lægges skiftevis fiskestykker og krydderurter og det hele pakkes sammen til en ”forårsrulle”.

Rispapir bruges også til forårsruller og kan bl.a. købes i butikker med thaispecialiteter. Filodej kan købes i de fleste supermarkeder. Bruges filodej - skal man bruge flere lag filodej.

Pakkerne steges i olie på en pande i ca. 10 min. Vend rullerne løbende så de bliver gyldne over det hele.

Sellerisauté: Gulerødder, løg og selleri skæres i tern der sauteres på en pande i lidt olie i ca. 3-4 min. Tilsæt herefter fløden og kog retten ind til den får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Drys evt. lidt friskhakket persille over retten inden servering.

Som tilbehør anbefaler Tonny ris eller kartofler.

Tips til rispapir: Rispapir købt frossen i en thaibutik bliver blødt og er meget let at arbejde med, når det er optøet. Husk blot at lægge et fugtigt viskestykke over de plader, du ikke arbejder med, da de ellers hurtigt tørrer ud.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK