0

Indbagte porrer med hvidløgsost og skinke (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens porrerne godt, snit dem i skiver og sauter dem møre i smørret. Kom porrerne op i en skål, vend skinken i og lad det køle lidt af. Rør hvidløgsosten i og smag til med salt og peber. Rul butterdejen lidt ud, så den danner et kvadrat på ca. 30 x 30 cm. Del dejen i 4 lige store firkanter og fordel fyldet på midten. Fold det ene hjørne diagonalt over til det modsatte, pensl kanterne med lidt sammenpisket æg og tryk dem godt sammen. Tryk forsigtigt på fyldet, så det fordeles jævnt inde i pakken og læg pakkerne på bagepapir. Pensl overfladerne med æg og bag ved 175 grader i ca. 20 min. til butterdejen er gylden og sprød. Server fx som frokostret med en stor skål salat og en god krydderurtedressing til. Skinken kan også erstattes af varmrøget laks, tun eller en rest stegt kylling.

Kommentarer og forslag til opskriften