Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil og snit løg, og pil og hak hvidløg.
Skær chili i tynde skiver, og fjern evt. kernerne, hvis du ikke vil have retten FOR stærk!
Skræl og riv ingefær.
Pres saften fra citronen (gem halvdelen til senere).
Pluk myntebladene, og kassér stilkene.
Kom kikærterne i en sigte, skyl med koldt vand, og lad dem dryppe af til senere.
Rist kødet af på en stor pande i meget varm, neutral olie, og krydr med Keema Shimla Mirch krydderiblandingen, salt og peber.
Kom løg og hvidløg på, og steg det med i 2-3 min. Kom de drænede kikærter, ingefær og chili på panden, og steg det med i 3 min.
Kom nu hakkede tomater på, og kog det hele stille og roligt, indtil næsten al væden er kogt ind.
Rør yoghurten i, og sluk for varmen. Smag til med citronsaft, salt og en lille smule sukker.
Del hver dejkugle i 2 stykker, og rul eller tryk hver stykke ud til lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord.
Som vist på billedet drysset med mynte.
Fif: er din keema blevet meget stærk, kan du med fordel servere den med en god skefuld yoghurt til, hvis du har lidt stående.
Keema Shimla Mirch krydderi indeholder:
25% garam masala, 25% korianderfrø, 25% spidskommen, 15% gurkemeje, 10% kashmir rød chili
Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()