0
Indisk curry med kikærter og naan
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

zittauerløggrøn chilihvidløgcitronmynteingefærkikærter
1 min.
Forberedelse

Pil og snit løg, og pil og hak hvidløg.

Skær chili i tynde skiver, og fjern evt. kernerne, hvis du ikke vil have retten FOR stærk!

Skræl og riv ingefær.

Pres saften fra citronen (gem halvdelen til senere).

Pluk myntebladene, og kassér stilkene. 

Kom kikærterne i en sigte, skyl med koldt vand, og lad dem dryppe af til senere. 

Hakket grisekødKeema Shimla Mirch krydderiflåede og hakkede tomateryoghurt naturel
10 min.
Keema Shimla Mirch

Rist kødet af på en stor pande i meget varm, neutral olie, og krydr med Keema Shimla Mirch krydderiblandingen, salt og peber.

Kom løg og hvidløg på, og steg det med i 2-3 min. Kom de drænede kikærter, ingefær og chili på panden, og steg det med i 3 min.

Kom nu hakkede tomater på, og kog det hele stille og roligt, indtil næsten al væden er kogt ind.

Rør yoghurten i, og sluk for varmen. Smag til med citronsaft, salt og en lille smule sukker.

pizzadej - på surdejnaan krydderiblanding
20 min.
Lyn "naan":

Del hver dejkugle i 2 stykker, og rul eller tryk hver stykke ud til lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord.

Bank overskydende mel af, og pensel dejen med lidt olie eller endnu bedre med lidt klaret/smeltet smør.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 2-3 min på hver side, og vend gerne flere gange undervejs.
Kom en lille klump frisk smør på hver af de nybagte naan, som dermed smelter derpå, mens du bager resten. Drys også med lidt god flagesalt og lidt af naan krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte naan lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
OBS:
Hvis du ikke orker den lidt omfattende, omend autentiske proces, med at stege brødene på en pande, kan dejen også trykkes lidt flad (2-3 cm høj) på et melet bord, drysses med krydderier, og bages i 20-25 min. ved 175 grader.
mynte
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet drysset med mynte. 

Fif: er din keema blevet meget stærk, kan du med fordel servere den med en god skefuld yoghurt til, hvis du har lidt stående.

Bonusinfo

Keema Shimla Mirch krydderi indeholder:

25% garam masala, 25% korianderfrø, 25% spidskommen, 15% gurkemeje, 10% kashmir rød chili

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?