0
Indisk garam marsala curry med torsk
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
brune ris
1 min.
Risene

Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile 5 min. efterfølgende. 

hvidløgingefærtorskefilet uden skindtomatpuréfløde 9%citrongaram masala1løggulerod
5 min.
Karryen

Skær fisken i mundrette chunks, krydr stykkerne med salt, og kom dem i en skål.

Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Riv begge dele på den fine side af et rivejern, og tilsæt dem til fisken. Hæld fløden ned til fisken sammen med tomatpure, garam marsala, 1/2 tsk. sukker pr. person og citronsaften, og bland godt rundt. Gem til senere.

Pil løget, og skræl guleroden. Hak begge dele groft. 

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg gulerod og løg i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring. Kom flødeblandingen i gryden, og varm den stille og roligt op i ca. 5 min., indtil sovsen har fået en cremet konsistens, og smagen er dyb og rund. Smages til med salt og peber. 

25 min.
Anretning

Servér risene med karryretten. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
532 kcal
Fedt:
15,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
61,5 g
heraf sukkerarter:
20 g
Kostfibre:
7,2 g
Protein:
32 g