0
Indisk grøn karry med kyllingelår, spinat og ingefær

Indisk grøn karry med kyllingelår, spinat og ingefær

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelår
1 min.
Sæt kyllingen over at dampe

Kom kyllingen i en gryde, og krydr den godt med salt. Dæk bunden med vand, og lad kyllingen dampe med låg på ved middel varme i ca. 20 min., indtil kyllingekødet kan pilles fra benene.

perlespelt
5 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt, og lad den koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til den er mør.

garam masalahvidløgløgingefærbabyspinat
10 min.
Lav karrysovsen

Kom garam masala i en gryde sammen med 1 spsk. olie pr. pers., og varm op ved middel varme.

Hak løget groft, tilsæt det til gryden, og rør jævnligt rundt.

Riv ingefær og hvidløg, og hæld begge dele op i gryden. Steg i et par min., indtil det hele er blevet gyldent.

Kom spinaten i gryden, og lad den dampe med låg på i 4-5 min., til spinaten er helt mør.

25 min.
Blend sovsen

Kom spinatfyldet i en blender sammen med væden fra kyllingen, og blend det til en homogen masse. Tilsæt vand, hvis ikke blenderen kan få fat.

Man kan også bruge en stavblender, hvis man kommer fyldet op i et højt glas.

Kom sovsen tilbage i gryden, og smag til med salt, peber og sukker.

Kom kyllingen i sovsen, og varm den op.

30 min.
Anretning

Servér karryretten med spelt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
539 kcal
Fedt:
28,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
6 g
Kulhydrat:
34,2 g
heraf sukkerarter:
5,3 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
31,7 g