0
Indisk inspireret karrysovs med mør gris og dampede broccoli

Indisk inspireret karrysovs med mør gris og dampede broccoli

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Spelthvede

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kotelet af gristomatpuréfløde 9%ingefærhvidløggaram masala
1 min.
Rør sovsen

Skær kødet i mundrette stykker, krydr det med salt og peber, og overfør det til en gryde sammen med fløde, tomatpuré, fintrevet ingefær, fintrevet hvidløg og garam marsala. Lad det stå til senere.

speltkerner
10 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

broccoligulerod
15 min.
Damp grøntsagerne

Skær broccolien (brug endelig stokken - den skal bare skrælles) og guleroden i mundrette stykker, og overfør dem til en gryde.

Dæk bunden af gryden med vand, og sæt den over på høj varme med låg på.

Lad broccoli og gulerod dampe i ca. 10 min., indtil de er blevet møre, men ikke udkogte.

Anret grøntsagerne i et fad, og vend dem med 1/2 spsk. olivenolie og eddike pr. person. Smag til med salt og peber.

20 min.
Lad kødet simre

Varm gryden med kød op, og lade det simre i ca. 10 min., indtil kødet er tilberedt færdigt.

Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt sukker.

30 min.
Anretning

Servér karrysovs og kød med grøntsager og spelt.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
547 kcal
Fedt:
25,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,2 g
Kulhydrat:
36,6 g
heraf sukkerarter:
8,2 g
Kostfibre:
8,9 g
Protein:
38,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?