0
Indisk inspireret oksekødboller i cremet sovs med gulerodscrunch

Indisk inspireret oksekødboller i cremet sovs med gulerodscrunch

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til de er møre.

løggaram masala
3 min.
Steg løgene

Varm en gryde op ved middel varme, og tilsæt 1 spsk. olie pr. pers.

Hak løget i ringe, overfør til gryden undervejs, og kom låg på gryden.

Kom halvdelen af krydderiblandingen i løgene og lad det hele stege i ca. 15 min. under låg ved jævnlig omrøring.

Løgene skal være helt møre, og have næsten syltetøjskonsistens.

hakket oksekød 3-6%
10 min.
Rør kødbollerne

Kom kødet i en skål sammen med resten af krydderiblandingen og 1/4 tsk. fint salt pr. pers., og rør det godt sammen med en grydeske.

gulerod
15 min.
Lav gulerodscrunchen

Skær gulerødderne i tynde skiver og overfør til en skål med 1/2 spsk. olie pr. person og smag til med salt, peber og eddike.

tomatpassatafløde 9%
20 min.
Rør sovsen

Form 3-4 kødboller pr. person.

Hæld fløden og passataen i gryden med løget og få det op at simre.

Blend sovsen og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Kom kødbollerne i sovsen og lad dem simre i ca. 5 min., indtil de er gennemstegte.

30 min.
Anretning

Anret kødbollerne, sovsen og spelten i skåle og servér sammen med gulerodscrunchen.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
540 kcal
Fedt:
21 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,5 g
Kulhydrat:
45,6 g
heraf sukkerarter:
17,3 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
36,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?