Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til de er møre.
Varm en gryde op ved middel varme, og tilsæt 1 spsk. olie pr. pers.
Hak løget i ringe, overfør til gryden undervejs, og kom låg på gryden.
Kom halvdelen af krydderiblandingen i løgene og lad det hele stege i ca. 15 min. under låg ved jævnlig omrøring.
Løgene skal være helt møre, og have næsten syltetøjskonsistens.
Kom kødet i en skål sammen med resten af krydderiblandingen og 1/4 tsk. fint salt pr. pers., og rør det godt sammen med en grydeske.
Skær gulerødderne i tynde skiver og overfør til en skål med 1/2 spsk. olie pr. person og smag til med salt, peber og eddike.
Form 3-4 kødboller pr. person.
Hæld fløden og passataen i gryden med løget og få det op at simre.
Blend sovsen og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Kom kødbollerne i sovsen og lad dem simre i ca. 5 min., indtil de er gennemstegte.
Anret kødbollerne, sovsen og spelten i skåle og servér sammen med gulerodscrunchen.
Kundekommentarer ()