0
Indisk inspireret oksekødboller i cremet sovs med gulerodscrunch

Indisk inspireret oksekødboller i cremet sovs med gulerodscrunch

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til de er møre.

løggaram masala
3 min.
Steg løgene

Varm en gryde op ved middel varme, og tilsæt 1 spsk. olie pr. pers.

Hak løget i ringe, overfør til gryden undervejs, og kom låg på gryden.

Kom halvdelen af krydderiblandingen i løgene og lad det hele stege i ca. 15 min. under låg ved jævnlig omrøring.

Løgene skal være helt møre, og have næsten syltetøjskonsistens.

hakket oksekød 3-6%
10 min.
Rør kødbollerne

Kom kødet i en skål sammen med resten af krydderiblandingen og 1/4 tsk. fint salt pr. pers., og rør det godt sammen med en grydeske.

gulerod
15 min.
Lav gulerodscrunchen

Skær gulerødderne i tynde skiver og overfør til en skål med 1/2 spsk. olie pr. person og smag til med salt, peber og eddike.

tomatpassatafløde 9%
20 min.
Rør sovsen

Form 3-4 kødboller pr. person.

Hæld fløden og passataen i gryden med løget og få det op at simre.

Blend sovsen og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Kom kødbollerne i sovsen og lad dem simre i ca. 5 min., indtil de er gennemstegte.

30 min.
Anretning

Anret kødbollerne, sovsen og spelten i skåle og servér sammen med gulerodscrunchen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
540 kcal
Fedt:
21 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,5 g
Kulhydrat:
45,6 g
heraf sukkerarter:
17,3 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
36,6 g