Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
Kog kartoflerne helt møre, dræn vandet fra, og pisk dem til en mos med et piskeris. Tilsæt fløden, så mosen får den rette tykke cremede konsistens, og smag til med salt og peber.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Varm en høj pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person. Steg kødet i et par minutter, uden at røre for meget rundt i det, så det kan få godt med farve uden at koge.
Hak bønnerne, løget og sellerien groft, og overfør dem til kødet. Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er blevet gyldne og møre.
Tilsæt krydderiblandingen, og steg i yderligere 1 min. under omrøring.
Hæld passataen i, og lad det simre i ca. 10 min.
Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Vend kartoffelmosen med æggeblommen, og spred den udover kødsovsen i et jævnt lag.
Bag retten i ca. 30 min., indtil mosen har fået godt med farve.
Servér retten direkte fra ovnen.
Kundekommentarer ()