0
Indisk kylling i tomatsovs
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Næringsfordeling pr. person

Energi: 583 kcal

Fedt: 25,5g

Kulhydrat: 49,5g

Protein: 36,7g

Kostfibre: 8,1g

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kyllingelårsaltsmå kartoflerolivenolie, EVOO
1 min.
Kylling og kartofler

Forvarm ovnen til 225 grader. Læg kyllingen i et ovnfast fad, krydr med salt og bag i ovnen i ca. 25 -30 min.

Skrub kartoflerne under vand, halvér dem, vend med 1 tsk. olie pr. person og krydr med salt. Spred dem ud på en bradepande og bag i ovnen i ca. 20 min til kartoflerne er gyldne i overfladen og bløde i midten.

løgbladselleridukkahflåede og hakkede tomateringefærhvidløgsukkersalt
10 min.
Karrysovsen

Pil løget og skyl bladsellerien grundigt. Varm en gryde op ved middel varme. Skær bladsellerien og løget ud i grove stykker og steg det i 1 tsk. olie pr. person i 10 min. under omrøring til det bliver helt blødt.

Skræl ingefæren og pil hvidløget og riv det på den fine side af et rivejern og tilsæt det til gryden sammen med krydderiblandingen og lad det stege yderligere 3 min. under omrøring.

Tilsæt flåede tomater, lad det simre 2 min. og blend det med en stavblender. Smag til med sukker og salt.

30 min.
Anretning

Server kyllingen med kartoflerne og karrysovsen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.