0

Indisk Saag med spinat, stegte svampe og naanbrød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Saag er en klassisk indisk ret, der ofte laves med en base af grønne bladgrøntsager, såsom spinat, sennepsblade eller en blanding af forskellige grønne urter. Denne nærende og aromatiske ret stammer fra det nordlige Indien og Punjab-regionen, hvor den er en fast bestanddel af det daglige køkken. Saag tilberedes ved at simre de grønne bladgrøntsager sammen med en blanding af krydderier, løg, hvidløg og ingefær, hvilket skaber en cremet og velsmagende sovs. Retten serveres typisk med naan-brød eller ris og kan laves vegetarisk eller tilføjes paneer (indisk friskost), kylling eller lam for en mere fyldig variant.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

zittauerløghvidløgingefærindisk saag kryderiblandingflåede og hakkede tomaterPiskeflødesort peberspinat
1 min.
Saag

Pil løg og hvidløg, skræl ingefæren, og hak det hele groft.

Varm en gryde op til middelhøj varme. Steg de hakkede løg, hvidløg og ingefæren i 1spsk. olie pr. person i ca. 3-5 min. under omrøring, indtil de er blevet gyldne. Tilsæt saag krydderiblandingen og steg videre i ca. 1 min. under omrøring. Tilsæt de flåede tomater, og lad retten simre i ca. 10 min. Kom spinat i og kog i yderligere 2 min til spinaten er fladet helt sammen. Blend retten med en blender eller stavblender til en fin sovs. Hvis ikke blenderen kan få ordentligt fat, så tilsæt lidt vand.

Hæld fløden i, kog igennem og smag til med salt og peber.

brun mark-champignon
20 min.
Stegte svampe

Rens svampene og skær dem i skiver. Rist på en pande i lidt smør - krydr med salt og peber. 

naanbrødnaan krydderiblanding
25 min.
Naanbrød

Lun naan på en pande eller i/på en brødrister, pensl de varme naan med lidt smeltet smør og drys med naan krydderiblandingen og lidt salt. 

30 min.
Anretning

Servér de lune naan med Saag'en og de stegte svampe.

Bonusinfo

Naan krydderiblanding indeholder:

35% hel nigella
20% hel sesam
10% knust spidskommen
10% knuste gule sennepsfrø
10% Knuste korianderfrø
10% gurkemeje
5% chilipulver

Bonusinfo

Indisk saag kryderiblanding inderholder:

20% spidskommen, 20% korianderfrø, 20% gurkemeje, 20% grøn kardemomme. 10% chili, 10% sort peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?