0
Indisk Saag med spinat, stegte svampe og naanbrød

Indisk Saag med spinat, stegte svampe og naanbrød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Indisk

Saag er en klassisk indisk ret, der ofte laves med en base af grønne bladgrøntsager, såsom spinat, sennepsblade eller en blanding af forskellige grønne urter. Denne nærende og aromatiske ret stammer fra det nordlige Indien og Punjab-regionen, hvor den er en fast bestanddel af det daglige køkken. Saag tilberedes ved at simre de grønne bladgrøntsager sammen med en blanding af krydderier, løg, hvidløg og ingefær, hvilket skaber en cremet og velsmagende sovs. Retten serveres typisk med naan-brød eller ris og kan laves vegetarisk eller tilføjes paneer (indisk friskost), kylling eller lam for en mere fyldig variant.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

zittauerløghvidløgingefærindisk saag kryderiblandingflåede og hakkede tomaterPiskeflødesort peberspinat
1 min.
Saag

Pil løg og hvidløg, skræl ingefæren, og hak det hele groft.

Varm en gryde op til middelhøj varme. Steg de hakkede løg, hvidløg og ingefæren i 1spsk. olie pr. person i ca. 3-5 min. under omrøring, indtil de er blevet gyldne. Tilsæt saag krydderiblandingen og steg videre i ca. 1 min. under omrøring. Tilsæt de flåede tomater, og lad retten simre i ca. 10 min.

Hæld fløden i, kog igennem og smag til med salt og peber.

Kom spinat i og kog i yderligere 1 min til spinaten er fladet helt sammen. Smag igen til og juster evt. med lidt syre (citron eller lys eddike).

brun mark-champignon
15 min.
Stegte svampe

Rens svampene og skær dem i skiver. Rist på en pande i lidt smør - krydr med salt og peber. 

pizzadej - på surdejnaan krydderiblanding
20 min.
Naanbrød

Del hver dejkugle i 2 stykker, og rul eller tryk hver stykke ud til lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord.

Bank overskydende mel af, og pensel dejen med lidt olie eller endnu bedre med lidt klaret/smeltet smør.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 2-3 min på hver side, og vend gerne flere gange undervejs.
Kom en lille klump frisk smør på hver af de nybagte naan, som dermed smelter derpå, mens du bager resten. Drys også med lidt god flagesalt og lidt af naan krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte naan lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
OBS:
Hvis du ikke orker den lidt omfattende, omend autentiske proces, med at stege brødene på en pande, kan dejen også trykkes lidt flad (2-3 cm høj) på et melet bord, drysses med krydderier, og bages i 20-25 min. ved 175 grader.
35 min.
Anretning

Servér de lune naan med Saag'en og de stegte svampe.

Fif: har du lidt yoghurt eller creme friache så smager en klat af det skønt dertil. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Naan krydderiblanding indeholder:

35% hel nigella
20% hel sesam
10% knust spidskommen
10% knuste gule sennepsfrø
10% Knuste korianderfrø
10% gurkemeje
5% chilipulver