Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Pil og riv ingefær fint, og pil og finthak både løg og hvidløg.
Pres saften fra citronen.
Skyl og pluk koriander, men lad gerne det meste af stilkene sidde på.
Kom kalkunkødet i en skål, vend med vindaloo krydderier, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær, og lad det trække i 10 min. på køl.
Kom lidt neutral olie i en tykbundet stegegryde, tilsæt finthakkede løg, og lad det simre ved medium varme, til de er klare, og så småt begynder at tage farve.
Tilsæt den marinerede kalkun inkl. marinaden, og sautér et par minutter. Krydr med salt og sort peber.
Tilsæt til sidst de flåede tomater, og kog det hele igennem ved svag varme i 5-6 min. Smag saucen til med salt og lidt sukker.
Del broccoli i buketter (skræl gerne stokken også), og skær den i mindre stykker. Kog i rigeligt saltet vand i 2 min., damp af, og vend med lidt god salt og evt en lille klump smør.
Som vist!
Dryp den sidste yoghurt over retten, og drys med plukket koriander.
Servér ris og broccoli i en skål ved siden af.
Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.
Vindaloo indeholder:
30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.
Kommentarer og forslag til opskriften