0
Ingefær-sesam stegt lyssej/torsk med artiskokker og bløde løg

Ingefær-sesam stegt lyssej/torsk med artiskokker og bløde løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

artiskokker
1 min.
Kog artiskokkerne

Kom artiskokkerne i en gryde, og dæk dem med vand. Kog artiskokkerne i 15-20 min., indtil de er helt møre.

bagekartofler
3 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i skiver, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

løg
10 min.
Steg løget

Skær løget i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller kasserolle. Sæt panden/kasserollen over ved middelhøj varme, og steg løget i 1 tsk. olie pr. person. Løget skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til det er karamelliseret og blødt. Krydr med salt.

ingefærhvidløgristet sesamolietamari/soya
20 min.
Forbered sovsen til fisken

Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern, og kom det i en skål sammen med soya, sesamolie og 1/2 tsk. sukker pr. person.

lyssejfilet uden skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og vend fisken i 1 spsk. hvedemel pr. person. 

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den anden side, og hæld sovsen omkring den. Lad det simre i 1 min.

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler, løg og sovs.

Artiskokkernes blade pilles fra stokken. Bladenes kød trækkes af med tænderne, og resten kasseres. 

Når bladene er pillet af, pilles “hårene” af med en ske og kasseres. Resten af "hjertet" smager skønt. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
20,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,6 g
Kulhydrat:
63,4 g
heraf sukkerarter:
4,3 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
36 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?