Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom artiskokkerne i en gryde, og dæk dem med vand. Kog artiskokkerne i 15-20 min., indtil de er helt møre.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i skiver, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Skær løget i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller kasserolle. Sæt panden/kasserollen over ved middelhøj varme, og steg løget i 1 tsk. olie pr. person. Løget skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til det er karamelliseret og blødt. Krydr med salt.
Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern, og kom det i en skål sammen med soya, sesamolie og 1/2 tsk. sukker pr. person.
Varm en pande op ved høj varme, og vend fisken i 1 spsk. hvedemel pr. person.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den anden side, og hæld sovsen omkring den. Lad det simre i 1 min.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken med kartofler, løg og sovs.
Artiskokkernes blade pilles fra stokken. Bladenes kød trækkes af med tænderne, og resten kasseres.
Når bladene er pillet af, pilles “hårene” af med en ske og kasseres. Resten af "hjertet" smager skønt.
Kommentarer og forslag til opskriften