Marinering: Bank kyllingebrysterne forsigtigt på det tykkeste sted til de er omtrent lige tykke over det hele. Kom ingefær, limeskal og –saft i en skål og rør det godt sammen. Vend kyllingebrysterne godt deri og lad dem marinere 20 min.
Ris: Kom kokosmælk, sukker og ½ dl vand i en gryde og kog det op. Skyl risene under koldt vand til de ikke længere farver vandet hvidt og hæld dem i gryden. Skru ned til lav varme og lad risene simre ca. 20 min. til de er møre og al væden er blevet optaget. Lad dem holde sig lune på eftervarmen og løsn dem med en gaffel lige inden servering.
Grønt: Rens grøntsagerne, snit dem i mundrette bidder og hak hvidløgene fint. Rist gulerødder, løg og squash først i 4-5 min. i lidt olie og tilsæt derefter peberfrugt og hvidløg. Krydr med salt og peber og lad det hele riste til grøntsagerne er møre med bid.
Kylling: Varm lidt olie op på en pande og kom kylling og marinade ved. Steg brysterne 3-4 min. på hver side til de er gyldne og lige præcis møre og skru ned til middel varme. Kom honningen ved, lad det lige smelte og boble let og vend brysterne et par gange deri – men hold øje med dem, de kan meget let branke.
Giv evt. en sprød grøn salat og godt groft brød til denne ret.
Kommentarer og forslag til opskriften