0

Ising med rejer, avokadocreme, saltkartofler og hummersauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Start med kartoflerne. Læg kartoflerne i en gryde og fyld vand på så det lige akkurat dækker. Tilsæt 150 g salt og pres en halv citron ned mellem kartoflerne med saftsiden nedad. Læg et rent viskestykke ovenpå og læg låget ovenpå igen. Viskestykket fungerer som ekstra låg, så saltet bliver ved kartoflerne. Kog dem i 45 minutter (ja - 45 minutter!). Når de er kogt, skal de hurtigt over på et stort fad, og så skal der drysses fint salt over. Kartoflerne skal stadig være fugtige, når der drysses salt på - så du skal være hurtig! Kartoflerne skal ikke være brandvarme, når de serveres.

Avokadocreme: Tag kødet ud af avokadoerne og blend det sammen med 1 fed knust hvidløg og en pæn portion bredbladet persille. Tilsæt saften fra ½ citron og 3 dråber tabasco. Smag til med salt og peber og sæt det til side.

Fisk: Lav en foliebakke af stanniol og læg den i dit Weber Style fiskefad. Sørg for at smøre folien godt ind i olie (jeg bruger rapskimolie). Læg fiskene på, drys salt og peber over - og langs rygraden på fisken lægger du en lille stribe sød chilisauce. Oven på chilien lægger du avokadocremen, og rundt om fiskene lægger du rejerne.

Ved grillen: Tænd din grill og sæt den på medium varme. Sæt fadet med isinger på grillen og lav din sauce mens fisken grilles. Fisken skal have ca. 20–25 minutter og kødet skal være helt hvidt og perlemorsagtigt.

Hummersauce: Når jeg har spist hummer, gemmer jeg altid skallerne og laver en hummerfond, som jeg fryser i isterningposer, så jeg kan tage nogle isterninger, når jeg skal lave en hummersauce. Du kan sagtens bruge en fiskeboullion i stedet. Saucen består af hummerfond tilsat lidt fløde, lidt salt og 0,25 g safran.

Serveres med salat, groft brød og et koldt glas - ikke for sød! - hvidvin.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.