Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løget og gulerødderne groft og overfør til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Steg under jævnlig omrøring i ca. 5 min, indtil grøntsagerne er møre og gyldne.
Kom kødet i en skål med 2/3 af krydderiblandingen og 1/4 tsk. fint salt pr. person. Pisk det i et par min., indtil kødet bliver rørt sejt.
Hæld flåede tomater, bouillonen og resten af krydderiblandingen i grøntsagerne. Tilsæt 1 dl. vand pr. person og få det op at simre.
Form 4-5 kødboller pr. person og kom dem i suppen. Lad dem simre i ca. 5 min., indtil de er gennemtilberedte.
Smag suppen til med salt og peber.
Kom gnocchierne i suppen i ca. 2 minutter, indtil de er gennemvarme.
Fordel suppen i skåle og top med revet parmesan.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()