0

Italienske grillspyd og kartofler med grøn salat, radiser og purløg

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Spyd: Hak oregano og 3 fed hvidløg fint og bland det med 2 spsk. vand, 1 spsk. olie, ½ dl balsamico, sukker, salt og peber og kom det i en frysepose. Kom kødet ved, luk posen til og ryst den godt. Lad kødet marinere mindst 30 min., men gerne et par timer. Skær squashene i skiver og rens champignonerne. Sæt kød, squash og champignoner på spyddene i den rækkefølge, du synes passer. Pensl med en smule olie og grill spyddene over medium varme, 4-5 min. på hver side – pensl gerne med den resterende marinade flere gange undervejs. Pynt med en cherrytomat for enden af spyddet inden serveringen.

Salat: Skrub kartoflerne, kog dem møre i letsaltet vand og køl dem af. Snit radiserne i tynde skiver og salaten i strimler. Vend kartofler, radiser og salat sammen. Dressing: Pisk 6 spsk. olie, ¼ dl balsamico, sennep, 1 fed presset hvidløg, salt og peber sammen. Smag til og vend dressingen i kartoffelsalaten.

Server med godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften