0

Italienske kødboller med fennikel, pasta og tomatsauce

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Kødboller: Rist fennikelfrøene på en tør pande. Rør det hakkede kød sejt med salt. Tilsæt finthakket løg, knuste fennikelfrø, halvdelen af det persillen der er finthakket - samt mælken og halvdelen af raspen og lidt peber. Steg en lille "prøvebolle" og smag på den - juster evt. med mere salt og peber. Form farsen til kugler lidt mindre end en bordtennisbold, drys dem med den resterende rasp og pres det let fast i kødbollerne. Steg dem på en pande i varm neutral olie og smør til de er gyldne og sprøde.

Finish: Hæld tomatsaucen på panden med kødbollerne sammen med 1-2 dl vand og lad det småsimre i 5-10 minutter. Hak persille og basilikum og vend det rundt i saucen. Kog sideløbende pastaen i rigeligt letsaltet vand med et par dråber olie i. Dræn pastaen og vend den sammen med kødboller og tomatsauce. Riv parmesanosten over ved bordet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?