0
Italienske kødboller med pappardelle og grønkål

Italienske kødboller med pappardelle og grønkål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønkålhvidløgpinjekerner
1 min.
Forberedelse

Pil og hak hvidløg fint.

Kassér den grove stilk på grønkålen, og del resten i mundrette stykker.

Skyl kålbladene grundigt i koldt vand.

Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Tag dem af panden, hak dem groft, og drys dem med lidt olie og fint salt.

hakket oksekøditaliensk kødbollekrydderihvidløgcreme fraiche 18%grønkål
10 min.
Kødboller

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderiet.

Rul 3-4 små kødboller pr. person.

Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie, til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.

Kom det hakkede hvidløg og en lille klump frisk smør på panden til kødbollerne. Rist ved medium varme, til hvidløget er gyldent uden at være branket.

Kom kålen på panden sammen med kødbollerne, og lad det hele riste sammen i 2-3 min., mens du vender i det et par gange.

Kom også creme fraiche på panden til kødbollerne, og lad retten koge ind, til den har en let cremet konsistens.

Smag saucen til med lidt salt og peber.

pappardelle, friskparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Pasta

Kog imens pasta efter anvisning på pakken i rigeligt, godt saltet vand. Kom den al dente-kogte pasta over til kødbollerne, og lad det hele koge sammen i 1 minut.

Riv parmesanen fint, kom ca. 2/3 i retten, og vend rundt.

Smag til med salt og peber.

tørrede tranebær
30 min.
Anretning

Som anvist på billedet. Drys med tranebær og de hakkede pinjekerner, og riv den resterende parmesan over ved bordet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?