0
Italienske kødboller med spaghetti, zucchini, pecorino og bacon

Italienske kødboller med spaghetti, zucchini, pecorino og bacon

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløggrøn zucchinipecorino romano
1 min.
Grønt og ost

Pil og hak hvidløg, og skær zucchinier i små tern.

Riv osten fint.

Hakket grisekøditaliensk kødbollekrydderigrøn zucchinihvidløgbacon
15 min.
Italienske kødboller & zucchini

Rør kødet sammen med lidt salt, peber og 2/3 af krydderiblandingen (tilsæt evt. 1-2 æg, en sjat mælk og en smule rasp).

Form farsen til små bitte kødboller, gerne 7-9 stk. pr. pers., du laver mad til.

Rist dem på en pande i olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte, og krydr med salt og peber. 

Tag kødbollerne af panden.

Kom bacon på panden, hvor du stegte kødbollerne, og steg ved medium varm, til de er gyldne.

Kom nu zucchiniternene på, og steg ved høj varme, til de begynder at blive gyldne. Krydr med salt og peber, samt den sidste 1/3 af krydderiblandingen, kom hakket hvidløg på, og steg videre i 1 minut. 

spaghettipecorino romano
20 min.
Spaghetti

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand, til den er al dente, og sigt vandet fra.

Vend pastaen sammen med en smule af pastavandet med kødboller samt halvdelen af osten.

25 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys det sidste ost over ved bordet. Skræl gulerødder, skær dem i stave og spis som gnavegrønt tilbehør.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?