
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kog pasta i rigelig, godt saltet vand i 10-12 min., til den er al dente (mør med LET bid). Vandet skal smage salt som Middelhavet.
Slyng spinaten. Riv osten, og pil og hak hvidløg.
Varm lidt smør og olivenolie op på en pande.
Svits hvidløg let, krydr med salt og peber, og tilsæt spinaten.
Tilsæt fløde og revet ost (gem lidt til pynt), når spinaten er faldet sammen.
Kog igennem et minuts tid, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Vend til sidst med den kogte drænede pasta.
Rør kødet med kødbollekrydderiet.
Form små kødboller, og steg dem i smør/olivenolie, til de er netop gennemstegt.
Som vist på billedet med citronbåde og revet ost over retten.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften