0
Italienske polpette med blød polenta, dertil tomatkompot & pesto

Italienske polpette med blød polenta, dertil tomatkompot & pesto

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Fif: Gem evt. lidt af polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprød i lidt olie på en pande!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

polentamelparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Polenta
Kog 7 dl letsaltet vand (eller mælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv - det smager bare lækkert) op, og pisk polentaen i (gem 2 spsk polentamel til kødbollerne). Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 min. Lad polentaen hvile i 4-5 min. under låg. Rør den med parmesanen, 2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt koldt smør, og smag godt til med salt og peber. (den kan trække lidt salt)
hakket oksekødpolentamelitaliensk kødbollekrydderi
15 min.
Polpette (kødboller)
Rør kødet med salt, krydderimix samt resten af det finthakkede hvidløg. Rør gerne 1 eller 2 æg i, hvis du har, det er dog ikke strengt nødvendigt. Kom halvdelen af det gemte polentamel i farsen, og rør sammen. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul 12-15 bittesmå kugler pr. person. Vend dem i det sidste polentamel, og steg dem derefter på en pande i neutral olie og smør, til de er gyldne og sprøde. Tag kødbollerne af panden, og sæt dem til side. Gem panden til senere.
tomaterhvidløgbasilikum pesto
20 min.
Tomat & pesto

Skær tomater i tern på ca. 1 x 1 cm. Pil og hak hvidløg. Rist tomat og hvidløg i 5-8 min. på panden, hvor du stegte kødbollerne. Rist, til de er gyldne og møre. Krydr med salt og peber, og vend til sidst sammen med de stegte kødboller og pestoen.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Kom polenta i bunden af en varm tallerken. Top med kødboller, tomat og pesto. Har du mere parmesan kan du rive lidt over ved servering.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?