0
Jacob Dahls pitabrød
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Bagværk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvedemel (tipo 00)gær (frisk)vand, lunken
1 min.
Pitadej del 1:

Rør vand og gær sammen til gæren er opløst.

Tilsæt cirka halvdelen af melet og kør med dejkrog på røremaskine til den er glat.

Tilsæt salt og resten melet og kør 2-3 minutter på lav hastighed til dejen er smidig og glat.

olivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Pitadej del 2:

Kør i 2-3 min på fuld skrald! Kør den gerne til dejen blir lun, men ikke varm.

Tilsæt olivenolie og kør igen et par minutter, til det er absorberet i dejen.

Dæk skålen med film eller viskestykke og hæv 1 time et lunt sted.

grov durum mel / semulje / semolina
75 min.
Slå dejen op:

Slå op i 8 boller som kommes på durum drysset plade - drys med masser af durum ovenpå og film bollerne.

Hæv 2-4 timer ikke for varmt.

grov durum mel / semulje / semolina
240 min.
Udruldning:

Rul eller tryk hver bolle ud til ca. Ø15-18 cm i diameter

Rul fra midten og ud. Eller tryk fra midten og ud.

245 min.
Afbagning:

Bag 2 ad gangen på forvarme bageplader - jeg gør det ved at komme 2 pita på et stykke bagepapir og overføre til de varme plader.

Eller bag direkte på bagestål eller bagesten hvis du har sådan et. 

Bag pitaerne ved 280-300 g ved over - og undervarme til de er poppet op og er gyldne - det tager typisk 4-6 minutter.

De skal være gyldne og hævet op i midten, men må ikke få for meget. Bliver de for hårde, er de svære at fylde.

Lad de færdige pitabrød afkøle let på en bagerist og hold dem lune under et viskestykke mens du bager resten. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?