0
Jacobs falafel
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker falafel og jeg har eksperimenteret med et utal af opskrifter - mine favoritter er uden tvivl opskrifterne fra Anissa Helou og Yotam Ottolenghi som jeg er kraftigt inspireret af. Jeg har dog taget det bedste fra mange opskrifter og lavet min egen favorit! Voilà og god fornøjelse.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tørrede kikærter
1 min.
Udblød kikærter

Kom kikærterne i en stor skål med rigeligt koldt vand. Lad dem udbløde i køleskabet i minimum 12 timer - gerne 24. Sørg for at der er rigeligt med vand - de suger en del.

Bemærk: Du kan IKKE bruge forkogte kikærter fra dåse her - desværre! 

hel spidskommenhele korianderfrøsort peber
2 min.
Krydderier:

Kom spidskommen, korianderfrø og sort peber på en tør pande og rist ved medium varme til de begynder at frigive duft. Knus krydderierne i en morter.

sesamfrø
10 min.
sesam

Rist sesam på panden hvor du ristede krydderierne rist til de er gyldne og begynder at poppe. Knus også dem i morteren.

tørrede kikærterbredbladet persillekorianderskalotteløghvidløgbagepulversaltristet sesamolieforårsløg
15 min.
Falafel del 1:

Dræn vandet fra kikærterne og lad dem dryppe godt af.

Gør alle grøntsager klar og skyl og skær dem groft ud.

Kom halvdelen af de drænede kikærter i en foodprocessor og kør med løg, forårsløg, persille og koriander. til en lind grød. Tilsæt salt, bagepulver, krydderier, sesam og sesamolie og kør igen til en grov grød. Tilsæt nu de sidste kikærter og brug pulse funktionen indtil de er knust men pas på det ikke bliver til fin mos - der må gerne være lidt struktur i "farsen" 

Jeg smager den yderligere til med en smule: kanel (1/2 tsk) allehånde (1/4 tsk) og muskat (1/5 nød)

Kom farsen i en passende beholder og film den. Sæt den på køl 1 time for at "sætte sig"

90 min.
Falafel del 2:

Kom ca. 1 liter neutral olie i en gryde og varm olien op til va 180 grader. Form små runde falafler med en ske og din hånd - ligesom når du laver frikadeller eller kødboller og steg dem gyldne og sprøde i olien. Kom dem på fedtsugende papir. 

NB. de kan godt steges på en pande i mindre fedtstof. De bliver bare ikke lige så gode!!! :-)

Fif: du kan evt. rulle de rå boller i sesam inden du steger dem - det smager også skønt! 

120 min.
Anretning:

Spis falaflerne i friskbagte pita med youghhurt-tahindressing og salatat Baqduness wa Bassal (rødløgs-persillesalat) med sumac.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?