Pil løget og forårsløget, og skær dem i tynde skiver. Den grønne del af forårsløget hakkes fint, og gemmes til anretning (løgene kan evt. lægges i koldt vand, hvis man foretrækker, at de ikke smager for skarpt).
Skyl spidskålet grundigt, og skær det i mundrette stykker.
Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern.
(Man kan med fordel lade risene udbløde i vand i ca. 20 min. før man koger dem. Så bliver de lidt blødere i konsistensen.)
Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile i 5 min. efterfølgende.
Sæt en pande med 1/2 dl vand pr. person, soyaen, krydderiblandingen og 1 tsk. sukker pr. person over at koge. Tilsæt løg- og forårsløgsskiverne, og lad dem simre under låg i ca. 5 min.
Skær kødet i tynde skiver, kom det i panden, og lad det simre yderligere 3 min.
Tilsæt kålet og ingefæren, og lad retten simre 2 min. mere. Skru helt ned for blusset, og slå æggene ud i retten. Rør godt rundt, indtil sovsen begynder at blive cremet af æggene. Æggene må endelig ikke få for meget, så sluk hellere for varmen for tidligt end for sent. Smag til med salt og peber, og overfør retten henover risene.
Servér retten i dybe skåle, og top med forårsløg.
Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:
50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker.
Kundekommentarer ()