0
Japansk gyodon med svinekotelet, forårsløg og æg

Japansk gyodon med svinekotelet, forårsløg og æg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løgforårsløgingefærspidskål
1 min.
Grøntsagerne

Pil løget og forårsløget, og skær dem i tynde skiver. Den grønne del af forårsløget hakkes fint, og gemmes til anretning (løgene kan evt. lægges i koldt vand, hvis man foretrækker, at de ikke smager for skarpt). 

Skyl spidskålet grundigt, og skær det i mundrette stykker. 

Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. 

 

brune ris
10 min.
Risene

(Man kan med fordel lade risene udbløde i vand i ca. 20 min. før man koger dem. Så bliver de lidt blødere i konsistensen.)

Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile i 5 min. efterfølgende. 

vietnamesisk Pho krydderikotelet af grisæg2tamari/soya
15 min.
Gyodon

Sæt en pande med 1/2 dl vand pr. person, soyaen, krydderiblandingen og 1 tsk. sukker pr. person over at koge. Tilsæt løg- og forårsløgsskiverne, og lad dem simre under låg i ca. 5 min. 

Skær kødet i tynde skiver, kom det i panden, og lad det simre yderligere 3 min. 

Tilsæt kålet og ingefæren, og lad retten simre 2 min. mere. Skru helt ned for blusset, og slå æggene ud i retten. Rør godt rundt, indtil sovsen begynder at blive cremet af æggene. Æggene må endelig ikke få for meget, så sluk hellere for varmen for tidligt end for sent. Smag til med salt og peber, og overfør retten henover risene. 

30 min.
Anretning

Servér retten i dybe skåle, og top med forårsløg. 

Bonusinfo

Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:

50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
13,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,1 g
Kulhydrat:
60,7 g
heraf sukkerarter:
6,3 g
Kostfibre:
7,1 g
Protein:
42,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?