Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.
Pil løget og hvidløget, skræl guleroden, og riv det hele på den grove side af et rivejern.
Sæt ca. 1 dl. vand over at koge pr. person.
Varm en gryde op over middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring. Det må gerne få lidt stegefarve.
Tilsæt karryen, urtebouillonen og 1 spsk. hvedemel pr. person, og steg det i ca. 1 min. under omrøring.
Hæld det kogende vand i lidt efter lidt under omrøring, indtil sovsen får konsistens som en klassisk brun sovs. Smages til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme. Vend fisken i hvedemel.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie. Læg fisken på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og overfør den til karryretten.
Servér katsucurryen med linserne.
japansk katsu karry indeholder:
25% spidskommen 25% gurkemeje, 15% korianderfrø, 10% kardemomme, 5% bukkehornsfrø, 5% muskatnød, 5% kanel, 5% allehånde, 3% nellike og 2% laurbærblade
Kundekommentarer ()