0

Japansk ramen misosuppe med krydrede kødboller

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hakket grisekød 9-15%ramen krydderibrun miso
1 min.
Kødboller:

Rør det hakkede kød med ca. 1/3 af miso’en, 1/3 af ramenkrydderiet samt lidt salt og peber. Rul farsen til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Kom dem på bagepapir, og sæt dem på køl, til de skal bruges.

ramen krydderibrun misoingefær
10 min.
Miso suppe:

Kog ca. 2 dl vand pr. person op, og pisk resten af miso’en i sammen med 2/3 af det sidste ramenkrydderi og lidt salt (her kan du med fordel tilsætte en bouillonterneing hvis du kan lide en lidt dybere smag - jeg bruger høns - men grøntsags funker også fint). Bring det tilbage til kogepunktet. Skræl ingefær, og skær den i tynde skiver, fx på et mandolinjern. Kom ingefær i suppen sammen med kødbollerne, og pocher begge dele i 4-5 min., til kødbollerne lige netop er færdige. Skum evt. skum af suppen, og kasser dette. Smag på suppen, og juster med salt. 

forårsløg
15 min.
Snit forårsløg & champignons

Snit forårsløg fint - brug også den pæne del af toppene. Ordn champignons og skær dem i ultratynde skiver. 

nudlerristet sesamolie
20 min.
Nudler

Kog nudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 2 min. Dræn vandet og vend dem sammen med det halve af sesamolien. 

forårsløgchampignonslimeristet sesamolieramen krydderi
25 min.
Anretning

Som vist på billedet. Fordel de kogte nudler i varme skåle, top med kødboller, og til sidst med fintsnittede forårsløg og tynde skiver champignons. Til sidst toppes med spilkogende suppe og der drysses med det sidste ramenkrydderi, og dryppes med det sidste sesamolie. Server limebåde dertil, som presses over retten ved bordet.

Bonusinfo

Ramen krydderi indeholder: 50% Urtebouillon 35% ristet sesam, 10% chili flager, 10% løgpulver.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?