Kog 2 dl vand pr. person op i en gryde, og pisk brun miso i sammen med lidt salt. Bring det tilbage til kogepunktet. Kom kød og fonden fra kødet i gryden, og lad det simre i 8-10 minutter lige ved kogepunktet. Skræl imens ingefær, og skær den i tynde skiver på et mandolinjern. Kom ingefæren i suppen, og skum evt. suppen af. Kasser det, der er skummet af. Smag på suppen, og juster med salt.
Soigner forårsløgene, og kassér den øverste del af de grønne toppe. Snit resten så fint, du kan. Kom de snittede forårsløg i iskoldt vand sammen med ærteskud, til de skal bruges.
Kog nudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 2 minutter. Dræn dem, og vend dem sammen med det halve af sesamolien. Sæt til side, og hold dem lune.
Kom de kogte varme nudler i brandvarme skåle, og top med tynde skiver af kødet. Kom fintsnittet forårsløg, ærteskud samt de halve smilende æg henover. Overhæld hele herligheden med kogende suppe og drys med lidt shichi-mi tōgarashi (pas på, den er stærk), og dryp med sesamolie.
Fif: Server det sidste shichi-mi tōgarashi i en lille skål, så man selv kan justere krydringen ved bordet.
Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.
Vores indeholder:
Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kommentarer og forslag til opskriften