Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær den hvide og den lysegrønne del af forårsløgene i ultrafine skiver. Kom dem i en skål med iskoldt vand. Det sidste af forårsløgene skal ikke bruges.
Rens shiitake-svampene, og skær den nederste 1/3 del af. Del evt. de største svampe, så alle stykker er lige store.
Rens og del pak choy i kvarte på langs, og skyl dem grundigt i koldt vand.
Sæt de skåle, du vil anrette suppen i, et varmt sted, så de er lune.
Kog æggene i 6 min., og køl dem lidt ned. Pil, halvér, og drys dem med lidt salt og Shichimi tôgarashi.
Rist sesam på en tør pande, til de popper og er gyldne. Knus dem let i en morter med en smule salt.
Kom suppen, inkl. det fedt der er deri, i en gryde med en 1/2 dl koldt vand i bunden. Kog op, og lad suppen bulderkoge i 30 sekunder, således at fedtet integrerer sig i suppen. Blend den evt. ultrakort med en stavblender.
Kom hele vakuumpakken med Chashu pork inkl. bakke og vakuumpose i en gryde, og dæk med vand. Kog vandet op, og sluk. Lad kødet trække deri, til det skal serveres.
Kog nudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 2-3 min. Dræn dem, og vend dem sammen med lidt sesamolie. Sæt nudlerne til side, og hold dem lune.
Ofte passer det med 125-150 g nudler pr. person (der er 75 g i hvert "bundt"), så du skal nok ikke koge dem alle. Hvis du alligevel koger alle, så er resterne lækre i en nudelsalat dagen derpå.
Kog den blendede suppe op sammen med pak choy og shiitake. Lad suppen koge i 1-1,5 minut.
Læg imens 2 blade nori tang i varme skåle, så de stikker op over kanten. Kom de kogte nudler deri. Top med grisekødet (Chashu pork).
Hæld den kogende suppe over nudler og gris, og fordel shiitake svampe og pak choy omkring. Kom halve æg på toppen, og drys med lidt ristet sesam og Shichimi tôgarashi (pas på, den er stærk - kan evt. sættes på bordet, så man selv kan justere). Dryp det sidste sesamolie over suppen.
Velbekomme.
Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.
Vores indeholder:
Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.
Kundekommentarer ()