
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i minimum 20 min. eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra.
Pres saften fra halvdelen af appelsinerne ned i en skål og tilsæt sesamolien og soyaen.
Hak kålene i tynde strimler og skær resten af appelsinen i mundrette stykker.
Krydr med salt og vend godt rundt.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Hæld pankoen i en dyb tallerken.
Krydr kødet med salt og pensl med srirachaen. Pas på med mængden - den er stærk.
Vend kødet i pankoen og steg stykkerne i 1 spsk. olie pr. person. i ca. 4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og er blevet gennemstegt.
Anret salaten på et fad og top med vinaigretten. Skær kødet i tykke skiver og servér med risene.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kommentarer og forslag til opskriften