Pil jomfruhummerne, fjern tarmstrengen og læg halekødet på køl. Hak skalotteløget helt fint og sauter det i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt klør og skaller fra jomfruhummerne og rist dem ved god varme - knus skallerne under ristning fx med en tung grydeske eller enden af en kagerulle. Tilsæt grøntsagsfond og lad det simre under låg i 10 min. Tag låget af og lad det simre videre til væden er kogt ind til det halve.
Rens imens grøntsagerne: Trim forårsløgene og snit dem i lange skrå bidder. Skyl sukkerærterne og del dem evt. i 2 med et skråt snit. Rens peberfrugten og skær den i strimler og snit pak choy i 1 cm brede strimler/både på langs.
Hæld lidt olie i en wok og rist karrypastaen i 30 sek. Sigt hummerfonden over i wokken, tilsæt kokosmælken og lad det simre i 1-2 min. Rør forårsløg, ærter og peberfrugt i og lad dem simre med i 3 min. Tilsæt til sidst hummerhaler og pak choy og lad det simre videre i 1-2 min. til hummerhalerne lige er møre. Smag til med limefrugt og fish sauce og server straks drysset med masser af friskhakket koriander.
Server sammen med jasminris og en frisk grøn salat med mango, chili og revet gulerod.
Kundekommentarer ()