0

Jomfruhummere og ristet grønt med gul karrysauce og jasminris

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauce: Bræk hovederne af jomfruhummerne, pil halerne og fjern den sorte tarmstreng. Gem kødet til senere. Varm lidt olie op i en sauterpande og rist skallerne af - knus dem godt med grydeskeen - så hele smagen frigøres. Tilsæt fonden, læg låg på og lad det simre i 10 min. Tag låget af, lad det hele simre videre til væden er kogt ind til en tredjedel. Sigt fonden gennem et klæde eller en helt fintmasket si. Varm lidt olie op på en lille pande og rist karrypastaen af i 30-45 sek. til den dufter. Rør kokoscremen i i en tynd stråle og tilsæt derefter den sigtede fond og fish sauce. Lad det koge godt sammen og smag til med brun farin og limesaft.

Ris: Skyl risene grundigt og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 10 min. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre i 3 min. før servering.

Hummer og grønt: Trim forårsgrøntsagerne og del dem i 2-3 cm lange stykker eller mundrette bidder. Skyl spinaten godt og fjern grove stilke. Varm lidt olie op i en wok og rist hummerhalerne med lidt salt og peber i 1 min. Tag dem op med hulske og hæld lidt ekstra olie i wokken. Lynsteg forårsgrøntsagerne i 2-3 min. til de er møre med bid og smag til med salt og peber. Læg hummerhaler og spinat i, smag til og server straks.

Fordel risene i dybe tallerkner og hæld en skefuld sauce over. Top med hummer/grøntsauté og drys med masser af grofthakket thaibasilikum og koriander.

Hjemmelavet gul karrypasta (1 portion)

Alle ingredienser kan købes hos asiatiske købmænd.

6 røde chilier, 2 stilke citrongræs, 2 spsk. frisk galangal (eller ingefær), 4 kaffirlimeblade (eller 1 tsk. fintrevet limeskal), 5 stængler frisk koriander, 1½ tsk. hel spidskommen,,10 sorte peberkorn,1 tsk. rejepasta og 1 tsk. stødt gurkemeje.

Fjern stilken på chilierne og de grove yderblade på citrongræsset. Skræl galangalen og skyl limeblade og koriander. Hak det hele rimeligt fint med en skarp kniv. Kom spidskommen og peberkorn i en morter og stød det fint. Tilsæt de hakkede friske krydderier, rejepasta og gurkemeje og stød det hele sammen til en fin pasta. Kan opbevares i 5 dage på køl eller fryses i mindre portioner i op til 6 måneder.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?