Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl kartofler og jordskokker, skær dem i mindre stykker, og skyl dem grundigt. Hak skalotteløg og hvidløg fint, og sauter begge dele i lidt olivenolie, uden at det tager farve. Tilsæt jordskokker og kartofler, og krydr med vadouvan (brug det halve her), salt og peber. Dæk med vand, og tilsæt evt. en bouillonterning (urte- eller hønsebouillon). Lad suppen simre i 15-20 min. Kom fløde på, og kog op. Purér suppen i en blender eller med en stavblender, og kør den evt. igennem en sigte. Kog suppen op igen, og juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag suppen til med lidt citronsaft, salt og sort peber.
Rens og skyl svampene. Del dem i mindre stykker, og rist dem på en varm pande i lidt olie og smør. Krydr svampene med det sidste vadouvan, og med salt og peber.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Læg fiskefileterne fladt ned på et skærebræt. Krydr med salt og peber, og smør med et tyndt lag smør. Rul fileterne sammen fra den tykke brede ende mod den tynde, og kom dem i et smurt ildfast fad. Kom en lille klump smør ovenpå hver fiskerulle. Sæt fisken i ovnen i 10-12 min.
Som vist på billedet drysset med fintskåret purløg og lidt god olivenolie.
Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.
Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kundekommentarer ()