Næringsfordeling pr. pers:
Energi: 548 kcal
Fedt: 24,6g
Kulhydrat: 57,8g
Protein: 20,5g
Kostfibre: 9,16g
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skær porrer i skiver og skyl godt for sand. Gem et lille stykke og skær det i helt tynde skiver. Det skal bruges til at toppe suppen af med.
Skræl jordskokker og kartofler, skær dem i mindre stykker. Kom dem i det kogende vand og kog i ca. 15 min indtil grøntsagerne er helt bløde. Når de er kogt færdig, hældes vandet fra grøntsagerne, men det skal ikke smides ud.
Varm en teflonpande op til middelhøj varme. Rist græskarkernerne af på den tørre pande, så de bliver gyldne i farven og begynder at ”poppe”. Imens kernerne ristes skæres den røgede mørbrad i tynde strimler. Tag kernerne af panden og kom mørbraden på. Steg mørbraden under omrøring indtil det har fået en god brun farve og læg det på en tallerken med køkkenrulle på.
Jordskokker, kartofler og porrer blendes nu med fløden og bouillonen. Tilsæt lidt af det kogte vand indtil man har en passende suppe konsistens. Smages til med salt, peber og citron.
Suppen fordeles i dybe tallerkener og toppes med de sidste fintskåret porrer, samt det ristede parmaskinke og græskarkerner.
Kundekommentarer ()