0
Jordskokkesuppe med røget mørbrad og sprøde græskarkerner

Jordskokkesuppe med røget mørbrad og sprøde græskarkerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Næringsfordeling pr. pers:

Energi: 548 kcal

Fedt: 24,6g

Kulhydrat: 57,8g

Protein: 20,5g

Kostfibre: 9,16g

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
jordskokkerkartoflerporre
1 min.
Jordskokkesuppe

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skær porrer i skiver og skyl godt for sand. Gem et lille stykke og skær det i helt tynde skiver. Det skal bruges til at toppe suppen af med.

Skræl jordskokker og kartofler, skær dem i mindre stykker. Kom dem i det kogende vand og kog i ca. 15 min indtil grøntsagerne er helt bløde. Når de er kogt færdig, hældes vandet fra grøntsagerne, men det skal ikke smides ud.

græskarkernerrøget grisemørbrad
10 min.
Topping

Varm en teflonpande op til middelhøj varme. Rist græskarkernerne af på den tørre pande, så de bliver gyldne i farven og begynder at ”poppe”. Imens kernerne ristes skæres den røgede mørbrad i tynde strimler. Tag kernerne af panden og kom mørbraden på. Steg mørbraden under omrøring indtil det har fået en god brun farve og læg det på en tallerken med køkkenrulle på.

jordskokkerkartoflerporregrøntsags bouillonfløde 9%citron
20 min.
Jordskokkesuppe

Jordskokker, kartofler og porrer blendes nu med fløden og bouillonen. Tilsæt lidt af det kogte vand indtil man har en passende suppe konsistens. Smages til med salt, peber og citron.

25 min.
Anretning

Suppen fordeles i dybe tallerkener og toppes med de sidste fintskåret porrer, samt det ristede parmaskinke og græskarkerner. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.