0
Jordskokkesuppe med æble, timian og meniuerestegt rødspætte

Jordskokkesuppe med æble, timian og meniuerestegt rødspætte

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokkerhvidløgbagekartofler
1 min.
Forbered grøntsagerne

Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i grove stykker.

Skær hvidløget i tynde skiver.

grøntsags bouilloncreme frisk 9%
10 min.
Lav suppen

Varm en gryde op ved middel varme.

Steg hvidløget i 1 tsk. olie pr. person i et par minutter, og tilsæt kartofler og jordskokker.

Dæk dem med vand, tilsæt bouillonen, og lad suppen koge i ca. 15 min., indtil alt er helt mørt.

Tilsæt creme frisk, og blend det hele med en stavblender. Hæld evt. lidt vand i, hvis suppen er for tyk.

Smag til med salt, peber og eddike. 

æbletimian
20 min.
Forbered toppingen

Skær æblet i små tern, og pluk bladene fra stilken på timianen.

rødspættefilet
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Vend fisken i 1 spsk. hvedemel pr. person, og steg den i 1 tsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side.

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og anret fisk, æble og timian henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
16,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,5 g
Kulhydrat:
75,2 g
heraf sukkerarter:
7,8 g
Kostfibre:
9,6 g
Protein:
32,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?