Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Skyl porrerne, og fjern top og rod.
Skrub jordskokkerne grundigt, og fjern evt. urenheder. Skær dem i små grove tern på ca. 2x2 cm.
Læg porrerne hele på en bageplade, og vend dem med lidt olivenolie og lidt salt. Bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de har taget godt med farve og er helt møre.
Sæt linserne over at koge i rigeligt vand, og husk et skud salt.
Lad dem koge i ca. 15 min., til de er møre.
Sæt en stor gryde over mellemhøj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Sauter jordskokkerne, til de begynder at tage en smule farve i kanterne, og tilsæt så vand, til de lige nøjagtig er dækket. Lad dem koge helt møre under låg i ca. 10 min.
Blend herefter suppen helt lind med en stavblender, og tilsæt fløden. Giv suppen et opkog, og smag til med salt og friskkværnet, sort peber.
Hak nødderne groft, skær æblet i tern, og pluk mynten ud i blade. Snit myntebladene fint med en skarp kniv.
Når porrerne er møre, fjernes det yderste seje lag, og porrerne skæres herefter i mundrette stykker.
Anret den varme suppe i dybe tallerkener med porre, drænede linser, æbletern, mynte og nødder.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()