0

Jordskokkesuppe med brødcroutoner, timian og citron

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten

jordskokkerbagekartoflersødmælkgrøntsagsbouillon
1 min.
Forbered suppen

Skræl jordskokkerne og kartoflerne og skær dem i grove stykker. Overfør til en gryde og tilsæt mælken og bouillonen. Tilsæt vand, indtil det dækker og få det op at simre. Rør jævnligt, så mælken ikke sætter sig i bunden.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
15 min.
Steg croutonerne

Skær brødet i små tern. Rist ternene på en pande under omrøring i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir. 

timian
20 min.
Pil timianen

Pluk bladene fra stilkene på timianen. 

citronsmør
25 min.
Blend suppen

Når kartoflerne og jordskokkerne er helt møre, blendes suppen med en stavblender. Tilsæt smørret og smag til med citronsaft, salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og top med croutoner og timian.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
748 kcal
Fedt:
41,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
17,7 g
Kulhydrat:
73,7 g
heraf sukkerarter:
16,3 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
17,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?