Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten
Skræl jordskokkerne og kartoflerne, skær dem i grove stykker, og overfør dem til en gryde. Tilsæt mælk og bouillon samt vand, indtil det dækker.
Få det op at simre, og rør jævnligt, så mælken ikke sætter sig i bunden.
Skær brødet i små tern, og rist dem på en pande under omrøring i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring i 1 spsk. olivenolie pr. pers., indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.
Pluk timianblade af stilken.
Blend suppen med en stavblender, når kartofler og jordskokker er helt møre. Tilsæt lidt smør, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Fordel suppen i skåle, og top med brødcroutoner og timianblade.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften