0
Jordskokkesuppe med brødcroutoner, timian og citron

Jordskokkesuppe med brødcroutoner, timian og citron

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten

jordskokkerbagekartoflersødmælkgrøntsagsbouillon
1 min.
Forbered suppen

Skræl jordskokkerne og kartoflerne, skær dem i grove stykker, og overfør dem til en gryde. Tilsæt mælk og bouillon samt vand, indtil det dækker.

Få det op at simre, og rør jævnligt, så mælken ikke sætter sig i bunden.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
15 min.
Steg croutonerne

Skær brødet i små tern, og rist dem på en pande under omrøring i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring i 1 spsk. olivenolie pr. pers., indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir. 

timian
20 min.
Pil timianen

Pluk timianblade af stilken. 

citron
25 min.
Blend suppen

Blend suppen med en stavblender, når kartofler og jordskokker er helt møre. Tilsæt lidt smør, og smag til med citronsaft, salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og top med brødcroutoner og timianblade.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
748 kcal
Fedt:
41,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
17,7 g
Kulhydrat:
73,7 g
heraf sukkerarter:
16,3 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
17,9 g